Leren Podcast maken met smartphone

Wil jij meedoen aan dé nieuwe audiotrend en zelf leren podcast maken met je smartphone? Wil je als niet-mediamaker leren hoe je snel en laagdrempelig een podcast opneemt? Hoe bereik jij jouw klanten met deze nieuwe manier van marketing? Zakelijk in Beeld leert je makkelijk en professioneel een Podcast opnemen.

mail ons knop
bel ons knop


Met een podcast kun jij je organisatie van een hele andere kant laten zien. Minder techniek, meer ruimte voor diepgang. Zelf je eigen podcast opnemen is een nieuwe manier om klanten te betrekken bij jouw bedrijf en dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het kan gewoon met jouw mobiel! Bij Zakelijk in Beeld worden we steeds vaker gevraagd om organisaties te helpen bij het bedenken, ontwikkelen en opnemen van hun podcasts. Ook leren we bedrijven hoe ze zelf een podcast kunnen opnemen.

Waarom willen organisaties juist nu leren podcast maken?

 • Alleen audio is makkelijk opnemen
 • Langere gesprekken, dus snel de diepte in
 • Doelgroep kan onderweg luisteren

Organisaties die we helpen met eigen podcasts

Er zijn verschillende doelen die podcastmakers kunnen hebben. Zo helpt Zakelijk in Beeld de NVWT, Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging van Tandartsen die in hun eigen podcast leden informeren over alle gebeurtenissen op het gebied van tandheelkunde. Zakelijk in Beeld neemt de podcast op, de gesprekken doen de tandartsen zelf.

Podcast maken is gewoon een gesprek opnemen

Het voorbeeld van de tandartsen laat goed horen waarom podcasts maken nu zo populair is. Het is een niche-gesprek tussen vakmensen. Niet bedoeld voor een grote doelgroep, maar wel een snelle manier om vakkennis over te dragen aan je achterban. Hoe je zo’n gesprek voert en hoe je interviewt, leer je tijdens deze training van Zakelijk in Beeld

Podcast om je nieuws diepgang te geven

Als je landelijk het nieuws haalt is er vaak kort aandacht. Mooi voorbeeld is het Rijksmuseum Twenthe en de vondst van deze munten uit de vroege middeleeuwen. Een podcast biedt meer ruimte voor diepgang. De schat is heel bijzonder en voor historici een prachtige kans wat meer te vertellen over de achtergrond van deze schat.

Rijksmuseum Twenthe over schat

Voor Rijksmuseum Twente aanleiding een podcast met ons op te nemen. Het gesprek gaat over het nieuws, de plek en de bewoners van toen. In een kort nieuwsbericht kun je alleen de belangrijkste feiten kwijt. Een podcast biedt veel meer ruimte voor actuele én historische achtergronden.

Zelf leren Podcast maken met je smartphone:

Wij kunnen dus zo’n podcast met je opnemen, maar je ook leren hoe je dit zelf kan doen. Onze podcast-specialist legt precies uit hoe je zo’n podcast maakt, van opname tot montage en publicatie. Wij doen dit incompany bij jullie op kantoor of online met Zoom. Interesse? Neem contact met ons op!

Wat leer je in de training Podcast maken met je smartphone?

Al onze trainingen zijn praktisch opgezet. Niet alleen maar leren ‘hoe belangrijk het is’, maar vooral zelf doen. Van bedenken, tot maken en publiceren. Tijdens de training zetten we het gesprek op, starten we de opname en monteren de audio-opname tot een Podcast. Het gaat dus over:

 • waar kun je een Podcast voor inzetten?
 • hoe bedenk je een goed verhaal?
 • wat zijn de valkuilen?
 • welke interviewtechnieken zijn perfect om hiervoor te gebruiken?
 • hoe maak je van een audio-opname een echte Podcast?

De trainingen die wij geven zijn dus praktijkgericht: aan het eind van de training heb jij je eigen Podcast gemaakt.

Leren podcast maken in 1 dag

Je leert dus in 1 dag stap voor stap professioneel een Podcast met je smartphone opnemen. Je krijgt de basistips waardoor de kwaliteit van de Podcast direct een heel stuk omhoog gaat. De professionele begeleiding zorgt ervoor dat jij een duidelijk doel krijgt, maar deze ook gemakkelijk kunt halen.

De trainer

Deze training wordt gegeven door Podcast-expert Bart Sollman. Bart is videojournalist, zakelijk vlogger, podcastmaker en -trainer, cameraman en editor. Daarnaast heeft Bart al diverse podcasts voor bedrijven gemaakt. Zoals de podcast van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging van Tandartsen.

En dit is zijn eigen persoonlijke podcast: Buitenwesten.

Podcast maken apparatuur

Wat heb je nodig voor een Podcast? Eigenlijk niet zo heel erg veel. Met een iPhone of een andere smart-phone is het al mogelijk om een audio-opname te maken. We leren je er alles over in deze training.


Tarieven training Podcast maken

U kunt een training afnemen vanaf 1295 euro, afhankelijk van online of op locatie.


Meer lezen of beginstappen zetten met leren podcast maken?

Wil je meer weten over de huidige audiorevolutie? Lees hier onze blogs:


Zelf podcast maken onder begeleiding werkt het beste

Veel mensen beginnen zelf met het maken van een Podcast, maar in de praktijk werkt het toch het beste als je heel praktisch een dagtraining volgt bij Zakelijk in Beeld. Waarin je van begin tot eind leert hoe je de Podcast professioneel maakt. Veel bedrijven bellen ons uiteindelijk toch om te vragen hoe ze de Podcast professioneler en interessanter kunnen maken. Je leert desnoods het snelst in de praktijk onder professionele begeleiding.


Interesse? Neem contact met ons op


  5 sterren op Google:

  Onze klanten: