Professioneel Filmen met je smartphone

Denk jij ook dat video maken ingewikkeld is? Zie je op tegen de kosten van een cameraploeg? Wil je een eenvoudige video-oplossing? Zakelijk in Beeld leert je simpel en professioneel filmen met je smartphone. Wij begeleiden je van strategie tot publicatie, want wij zijn dé specialist professioneel Filmen met je smartphone.

mail ons knop
bel ons knop
schrijf je in knop


Wil je zonder filmploeg snel zelf een eenvoudige video filmen én monteren? Dat kan! Wij leren je de basis van het video maken, zodat jij eenvoudig video kan inzetten. Uiteraard doe je dit met de camera die je altijd bij je hebt, want je kunt gewoon filmen met je iPhone of een andere smartphone-camera. Dus als er iets in je organisatie gebeurt, weet jij hoe je dat direct kan filmen, bewerken en publiceren. Dan ben je snel online en kom je professioneel over. Wil jij dit ook leren?

Leren filmen met je smartphone:

De training Leren filmen met je smartphone kun je op verschillende manier volgen:

 • Incompany bij jullie op kantoor of online met Zoom. Interesse? Neem contact met ons op!
 • Open trainingen in kleine groep, check de actuele trainingsdata
 • Elearning, dus thuis starten en je eigen tempo bepalen (binnenkort online)

Al onze trainingen zijn praktisch opgezet. Niet alleen maar leren ‘hoe belangrijk het is’ maar vooral doen. Van bedenken, tot maken en publiceren.

Als je deze training filmen met je smartphone volgt, komt je video beter en dus betrouwbaarder over. Wij leren je hoe je de video simpel opzet. Zo kost het je niet teveel tijd, want je hebt immers ook nog andere dingen te doen.

Wat leer je in de training filmen met je smartphone

Deze training is vooral gericht op bedenken, filmen en monteren van je eigen video. In deze training staat beeld maken en dynamisch monteren centraal, terwijl in de training Zakelijk Vloggen presenteren veel aandacht krijgt.

 • Videotrends en ontwikkelingen
 • Hoe vind je verhalen in je organisatie?
 • Hoe maak je stabiel beeld?
 • Welk statief en welke microfoon heb ik nodig?
 • Hoe verbeter ik mijn licht?
 • Welke shots heb ik minimaal nodig voor beeldverhaal?
 • Hoe kan ik een dynamische montage maken?
 • Strategie: scenario – filmen – monteren – publiceren

Onze trainingen zijn heel praktisch gericht op het zelf maken van je video. Ons doel is altijd dat je met het begin van je eigen video naar huis gaat, zelfs in een startsessie van twee uur. In de dagtraining lukt dat vrijwel altijd.

We beginnen altijd met de theorie van de beeldcompositie, maar gaan al snel over naar de praktijk et het uitwerken van je verhaal in een mini-scenario, dat filmen en daarna leren monteren met je smartphone en publiceren.

Leer in 1 dag je eigen video maken

Je leert dus in 1 dag stap voor stap professioneel filmen met je smartphone en ook een video montage cursus. Je krijgt basistips die de kwaliteit van je video direct flink omhoog halen. Ook krijg je checklists mee die je op locatie goed van pas komen. Het is echt geen rocket science, je moet het gewoon net even weten. 

Inhoudelijk helpen we je jouw echte verhaal te vinden. Wij zijn zelf oud-journalisten van de NOS en geloven in een eerlijk verhaal. Authentieke video wordt steeds belangrijker en journalistieke methoden helpen daarbij. 

De trainer

Deze training wordt gegeven door smartphone-video-expert Harmke Oudenampsen. Zij heeft jarenlange ervaring in het maken van video als redacteur en verslaggever bij het NOS Journaal, Jeugdjournaal en regionale omroepen. Sinds 2010 geeft ze al trainingen beeldverhalen vertellen, eerst voor social media en vanaf 2014 ook in het zelf video maken voor het bedrijfsleven. Harmke vindt het leuk haar kennis te delen en jou te helpen je vakkennis in beeld over te brengen.


Tarieven training Filmen met Smartphone

Voor een dagdeel incompany-training is ons starttarief 1495 euro per trainer. Voor een open training hangt het tarief af van de locatiekosten. In het oosten van het land betaal je voor deze training 395 euro, in de randstad 495 euro.


Meer lezen?

Wil je meer weten of de huidige videorevolutie? Lees dan hier onze blogs over


Zelf filmen onder begeleiding werkt het beste

Veel mensen filmen dus al zelf, maar in de praktijk werkt het toch het beste als je heel praktisch een dag training volgt bij Zakelijk in Beeld waarin je van begin tot eind leert hoe je de video maakt. Veel bedrijven bellen ons uiteindelijk toch om te vragen hoe ze de video minder saai, beter verstaanbaar en met sterker beeld kunnen maken. Je leert het snelst in de praktijk onder professionele begeleiding. Benieuwd wat je na een dag kan? Check dan de playlist van onze cursisten met video’s die ze tijdens de cursus maken.


Interesse? Neem contact met ons op


  5 sterren op Google:

  Onze klanten:


  Datum/Tijd Evenement Beschikbare plaatsen
  24/03/2023
  10:00 - 17:00
  €0,00 - €895,00
  Training Zakelijk Vloggen HILVERSUM- 24 maart
  Hilversum vlakbij Mediapark, Hilversum Noord-Holland

  8

  14/04/2023
  10:00 - 17:00
  €795,00
  Training Zakelijk Vloggen DEVENTER - 14 april
  Gasfabriek Deventer, Deventer Overijssel

  8

  16/06/2023
  10:00 - 17:00
  €895,00
  Training Zakelijk Vloggen HILVERSUM- 16 juni
  Hilversum vlakbij Mediapark, Hilversum Noord-Holland

  8