Cursus filmen met je smartphone

filmen met je smartphone - Marije en Harmke


Je wil snel en praktisch video in kunnen zetten, maar hebt geen idee waar te beginnen? Dan is de cursus filmen met je smartphone bij ons een goed idee. Wij zijn Harmke en Marije, oprichters van Zakelijk in Beeld en hebben jaren televisie-ervaring als oud-collega’s van het NOS Journaal. Ook geven we al sinds 2010 video- presentatie en social media-trainingen. Wij hebben inmiddels veel ervaring in het trainen van mensen uit alle vakgebieden.

Cursus filmen met smartphone houdt het simpel

Ook hebben we zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je het simpel houdt. Onze eerste vlogs waren veel te ingewikkeld! Nu weten we:

 • wat de valkuilen zijn, dus
 • hoe je het simpel opzet, zodat je het
 • makkelijker inzet en dus
 • zichtbaarder wordt, waardoor je
 • meer klanten krijgt!

Deze ervaring hebben wij omgezet in een simpel format video maken. In de cursus filmen met je smartphone doorlopen we elke stap in het videoproces, combineren we theorie meteen met praktijk en ga jij aan het eind van de dag met je eigen video naar huis.

Wat leer je in de cursus filmen met je smartphone?

Om dit voor elkaar te krijgen, leren we je in deze cursus een aantal basistips die de kwaliteit van je video direct flink omhoog halen. Ook krijg je checklists mee die je op locatie goed van pas komen. Het is echt geen rocket science, je moet het gewoon net even weten. 

Cursus filmen met je smartphone

Als je deze cursus filmen met je smartphone volgt, komt je video professioneler en betrouwbaarder over. In deze videotraining is er aandacht voor het filmen van interviews en vlogs. Het accent ligt vooral op het dynamisch filmen en editen van je shots.

Vlogtraining met je smartphone

Wil je vooral beter leren presenteren en leren vloggen? Dan is de training Zakelijk Vloggen echt iets voor jou! In deze vlogtraining is er kort aandacht voor het maken van shots en ligt het accent vooral op het beter leren presenteren van jezelf op je smartphone-camera.

filmen met je smartphone - cursist geeft voorbeeld
Cursisten in training Filmen met je smartphone

Inhoudelijk helpen we je jouw echte verhaal te vinden. Wij zijn zelf oud-journalisten van de NOS en weten waar je die verhalen moet zoeken. Wij geloven in een eerlijk verhaal, waarbij het soms goed gaat, maar af en toe ook tegen zit. Authentieke video wordt steeds belangrijker en journalistieke methoden helpen daarbij. 

Je leert hoe je video simpel en effectief inzet

Videomarketing is mooi, maar een reclameboodschap waarin alles alleen maar goed gaat,   vinden wij niet alleen een beetje saai, maar vooral ongeloofwaardig. De perfecte video afleveren is niet van deze tijd. Het mag echt, puur en dus authentiek zijn. Als de basiskwaliteit maar voldoende is. Jouw expertise is je vakgebied. Wij leren je hoe je de video simpel opzet. Zo kost het je niet teveel tijd, want je hebt immers ook nog andere dingen te doen.

Dus gaat het in onze trainingen over:

 • videotrends
 • storytelling en nieuwscriteria
 • beeldcompositie
 • statieven en microfoons
 • hoe je licht gebruikt
 • scenario en draaiboek
 • filmen en monteren

De reacties na de training ontroeren ons altijd weer. Mensen stijgen boven zichzelf uit, wisten niet dat ze zoveel meer uit hun smartphone kunnen halen. Hier een paar van onze Google-recensies:

Wil je leren filmen met je mobiel of heb je vooral een video montage cursus nodig? Schrijf je in voor één van onze open trainingen of neem hieronder contact op voor een incompany training.

Interesse of vragen? Neem contact met ons op