Leren presenteren

Wil jij beter leren presenteren? Weten hoe je professioneel en betrouwbaar overkomt op camera? Hoe je in de lens kijkt voor een zakelijk vlog? Dat leer je in onze presentatietraining. Ook oefenen we in het verbeteren van een ontspannen houding, professioneel stemgebruik en het effect van kleding. Je leert hoe je een verhaal vertelt op camera, zodat jij goed overkomt bij je publiek.

mail ons
bel ons
schrijf je in


Leren presenteren wordt steeds belangrijker, omdat het steeds vaker voor komt dat je in een livestream presenteert, met een vlog, een interview in de media of op het podium van een event. En ook al verschillen deze presentatie-vormen van elkaar, een goede voorbereiding is altijd essentieel.

Leren presenteren cursus

Oefenen en leren presenteren in een veilige discrete omgeving vinden we dan ook misschien wel het allerbelangrijkste. Zo bouw je zelfvertrouwen op en komt je verhaal beter over. De training Leren Presenteren kun je op verschillende manieren volgen. Zowel 1-op-1 als in een groep:

 • Incompany bij jullie op kantoor of online met Zoom. Interesse? Neem contact met ons op!
 • Open trainingen in kleine groep, check de actuele trainingsdata
 • Elearning, dus thuis starten en je eigen tempo bepalen (binnenkort online)

Bij Zakelijk in Beeld vinden we dat iedereen die in het openbaar een verhaal vertelt, in ieder geval een keer geoefend moet hebben.

Leren Presenteren wordt steeds belangrijker.

Of je dat nu doet via een scherm in een conferencecall, of op het podium van een event, een aantal basisprincipes geldt altijd.

Wat leer je in deze presentatietraining?

 • Boeiend, helder en overtuigend overkomen
 • Contact maken met je publiek, al dan niet via een camera
 • De juiste toon vinden die past bij je publiek
 • Wat is je verhaal, welke boodschap wil je kwijt?
 • Hoe ga je om met nieuwe media & vloggers?
 • Interviewen, analyseren en terugkijken

Vaak geven we deze training 1-op-1 zodat we de training voor jou op maat kunnen samenstellen. Rust en privacy vinden we bij deze training heel belangrijk. Daarom hebben we diverse trainingslocaties in het land tot onze beschikking en een eigen studio in een landelijke omgeving.

Via een vlog communiceren met je medewerkers of klanten wordt ook steeds belangrijker. Het is vaak al een onderdeel van de communicatiestrategie. Wil je specifiek leren presenteren op camera dan is de training Zakelijk Vloggen ook een optie.

Media training

Het is ook mogelijk een mediatraining te volgen, zodat je specifiek leert hoe je journalisten te woord kan staan. Marije traint voorzitters Raden van Bestuur, landelijke politici en acteurs die zich moeten voorbereiden op een televisie-optreden. Privacy is dan enorm belangrijk, maar van deze oud-cursisten van Zakelijk in Beeld mogen we wel foto’s laten zien:

Martine van Tilburg-mediatraining
Martine van Tilburg – directeur ROC Aventus in Nieuwsuur
Tom van den Brink- Mediatraining
Tom van den Brink, mediatraining gevolgd bij Zakelijk in Beeld
Rhea van der Dong - Mediatraining
Rhea van der Dong, na mediatraining geïnterviewd bij NOS

In deze interviewtraining leer je hoe:

 • je bij de kernboodschap blijft
 • jij overkomt in beeld
 • je omgaat met lastige vragen

Wat vertel je de journalist en wat niet? En hoe vertel je dat dan? Moet je op iedere vraag ingaan? Wanneer organiseer je een persbijeenkomst? Ga je zitten, staan, welke kleding trek je aan? Hoe ga je om met bijdehante vloggers? 

De trainer

De training leren presenteren en mediatraining worden gegeven door presentatie-specialist Marije Alma. Als NOS-journalist berichtte ze over Europa vanuit Brussel, over de wereld vanuit Hilversum en over de Nederlandse politiek als verslaggever vanuit Den Haag. Ze heeft ruim tien jaar ervaring als presentatie- en mediatrainer bij overheden en multinationals. En… ze was de eerste Nederlandse presentatietrainer die de presentatiemogelijkheden van de smartphone-camera zag voor zakelijk vloggen en crisiscommunicatie.


Tarieven diverse presentatietrainingen

Voor een dagdeel incompany-training is ons starttarief €1495,- per trainer. Voor een open training hangt het tarief af van de locatiekosten. In het oosten van het land betaal je voor deze training €595 euro, in de randstad 695 euro.


Meer lezen?

Wil je meer weten over het verschil tussen leren presenteren op een podium of een camera? En wil je weten hoe je voor crisiscommunicatie zelf een vlog kan filmen? Klik dan op onze blogs over die onderwerpen hieronder, want in crisiscommunicatie wordt zelf filmen met smartphone steeds relevanter. Dat hebben we wel gezien bij de aanslag op de tram in Utrecht: in deze crisis communiceerde de burgemeester met de bevolking via een vlog, opgenomen door een communicatiemedewerker in het gemeentehuis.


Zelf oefenen onder begeleiding werkt het beste

Veel mensen presenteren in deze tijd al op camera en vrijwel iedereen heeft een elevator pitch klaar. Er zijn natuurtalenten, maar voor de meeste mensen is het toch echt beter om eerst te oefenen. Uiteindelijk kan iedereen leren presenteren. Dus in de praktijk werkt het toch het beste als je heel praktisch een presentatietraining volgt bij Zakelijk in Beeld waarin je oefent en deskundige feedback krijgt. Benieuwd wat je bijvoorbeeld na een dag zakelijk vloggen op camera kan? Check dan de playlist van onze cursisten met video’s die ze tijdens de cursus maken.

Tijdens de training nemen we je presentatie op en kijken we die terug. Je gaat een groot verschil zien tussen de eerste presentatie en je laatste. Je zult rustiger, zelfverzekerder en dus betrouwbaarder en professioneler over komen. Dus doe mee en verbeter je presentatieskills!


Interesse? Neem contact met ons op