Presentatietraining


Optreden in de media kan hectisch en chaotisch zijn. Wij helpen jou boeiend, helder en overtuigend over te komen. Dat lukt alleen als je met vertrouwen een journalist te woord staat.

Een media-optreden doe je niet zomaar even tussendoor. Goede voorbereiding is essentieel. Bij Zakelijk in Beeld vinden we dat iedereen die in de media een verhaal vertelt een keer geoefend moet hebben. En zo zijn onze mediatrainingen opgezet: heel veel doen en oefenen in een veilige discrete omgeving.

Dilemma’s als je op beeld komt

Wat vertel je de journalist en wat niet. En hoe vertel je dat dan. Moet je op iedere vraag ingaan? Wanneer organiseer je een persbijeenkomst? Ga je zitten, staan, welke kleding trek je aan? Hoe ga je om met de bijdehante vloggers? 

Wat leer je bij presenteren op camera?

Of je nou wil leren presenteren online of wil leren presenteren op camera voor je zakelijke vlog. Het gaat om…

Wat leer je in een mediatraining?

  • Hoe blijf je bij je kernboodschap
  • Hoe kom je over (in beeld)
  • Hoe ga je om met lastige vragen
  • Contact maken met je publiek
  • De juiste toon vinden
  • Hoe ga je om met nieuwe media & vloggers
  • Interviewen, analyseren en terugkijken

Wij hebben diverse trainingslocaties in het hele land tot onze beschikking en een eigen studio in een landelijke omgeving waar in alle rust en privacy geoefend kan worden. We geven daar individuele coaching of een training voor kleine groepen.

Zakelijk in Beeld heeft deze voorzitters van het Inter Stedelijk Studentenoverleg getraind om de landelijke media goed te woord te kunnen staan.

Mediatraining
Tom van den Brink, mediatraining gevolgd bij Zakelijk in Beeld
Mediatraining
Rhea van der Dong, interview NOS

Martine van Tilburg (Directeur ROC-Aventus) is door Nieuwsuur een aantal keer geïnterviewd: “Het is toch spannend, zo’n televisie-interview. Ik ben echt niet op mijn mondje gevallen, maar ik had nog nooit in zo’n studio gezeten, met al die camera’s op je gericht. Tijdens het oefenen merkte ik dat ik in mijn enthousiasme en door de spanning mijn zinnen niet altijd afmaakte. In de mediatraining van Marije heb ik geleerd kort en to the point te antwoorden. Daardoor heb ik uiteindelijk met plezier in de studio van Nieuwsuur gezeten. Het helpt dat je je bewust bent van wat je uitstraalt en leert hoe je om moet gaan met (kritische) vragen. Ik raad het iedereen aan, trainen helpt gewoon. Enneh… ik ben nog steeds mezelf!”

Martine van Tilburg-mediatraining
Martine van Tilburg – directeur ROC Aventus in Nieuwsuur

Interesse of vragen? Neem contact met ons op

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol