Nieuws & Tips

Zakelijke Vlogs met filmtips

Wat heb je nodig om een video of vlog te maken. Bekijk hieronder onze eigen zakelijke vlogs met handige tips, zodat jij beter over komt in beeld.

Zakelijk Vlog 1: smartphone-camera & kleding

Als je zelf wilt gaan vloggen, welke camera gebruik je dan en welke kleding trek je aan? Marije en Harmke geven tips en leggen uit waar je op kunt letten.

Zakelijk Vlog 2: Storytelling in video

Hoe vertel je een verhaal in video? Daarover vertellen we in dit vlog. Hoe begin je een verhaal, wat vertel je in je filmpje zonder een reclamespot te worden. En hoe film je dat dan? Daarover gaat storytelling in video.

Zakelijk Vlog 3: statief en lichaamshouding

Dit keer over houding, van jezelf en de camera. Hoe maak je stabiele shots, welke statieven heb je daar voor nodig en hoe breng je jezelf in beeld? Als je zakelijk wil vloggen is het goed daar even over na te denken. Welke statieven zie je in beeld?

Zakelijk Vlog 4: stem en geluid

Welke microfoon gebruik je en hoe straal je autoriteit uit met je stem? We geven je tips in ons vierde vlog.

Zakelijk Vlog 5: zoomen en bewegen

Filmen met smartphone vraagt om dichtbij. Zoomen met je camera is niet handig. Harmke geeft een belangrijke tip: loop op je onderwerp af, zoomen met je voeten dus. En als je presenteert, waar laat je dan je handen. Marije legt uit hoe je voorkomt dat ze niet uit beeld vliegen.

Zakelijk Vlog 6: hoe worden we snel en simpel

Dat betekent eenvoudiger vormgeving, scenario en weg met het greenscreen. We beginnen met twee locatietips: van powerbank tot poederdoos.

Zakelijk Vlog 7: actie in je video

Hoe voorkom je saaie shots en krijg je meer actie in je video? Heel simpel: door de camera stil te houden en de actie IN het shot te laten plaats vinden, dus niet bewegen MET het shot. Hoe je dat doet leggen we in dit vlog uit.

Zakelijk Vloggen Canisius Ziekenhuis Nijmegen

De laatste training net voor de kerstvakantie hebben we gegeven voor dit enthousiaste communicatieteam. Zij moeten steeds meer kennis delen in video. Zij willen dat in eigen beheer gaan doen. Zelf filmen en monteren of deels uitbesteden.

Organisaties vragen Zakelijk in Beeld steeds vaker om die samenwerking: zelf draaien, wij monteren. Klik hier om een paar resultaten te zien.

Mediatrainingen en Presentatietrainingen

Augustus, september en oktober waren drukke maanden. Marije mocht haar expertise bij verschillende grote organisaties inzetten. Nieuwsgierig waar Marije is geweest? Lees het volledige bericht hier.

Harmke traint in Bangladesh

In het grootste vluchtelingenkamp ter wereld heeft Harmke vrouwen geleerd hoe ze kunnen filmen met hun smartphone.

Over dit enorme avontuur en het belang van goede informatievoorziening lees je hier meer. Voor de video’s check onze playlist op YouTube.

Wij geven wekelijks diverse trainingen door het hele land. Volg onze actuele Stories op Instagram en Facebook. Volg ons op Linkedin voor tips. Hieronder een impressie van diverse trainingen.

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol