Training Stories & Vertical video


Fantastisch nieuws: 2020 is het jaar waarin LinkedIn Stories is gestart. Wij zijn het eerste land in Europa met deze nieuwe feature op dit zakelijk platform. Vertical video is namelijk dé nieuwe manier van video kijken en maken. Wij zijn daar enorm enthousiast over en hebben veel ervaring met Stories. Hieronder tips.

Linkedin is natuurlijk een ander medium dan Instagram. Dit vraagt om een andere, meer zakelijke benadering. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. Wij hebben een optimale workflow gecreëerd, zodat je Stories makkelijker kan inzetten op alle platformen, zoals Linkedin, Instagram, Facebook en Whatsapp. Wil jij dus leren hoe je Stories kan inzetten en testen voor je bedrijf, mag je deze korte training niet missen. Schrijf je hier direct in! Hieronder alvast uitleg en tips.

Waarom zijn stories zo populair?

Harmke interviewt Stories-specialist Sumaiya Omar

Stories zijn mobielvriendelijk: authentiek, real-time en dichtbij. Deze mobile-to-mobile-trend is hét antwoord op alle perfecte foto’s met filter. Je scant er doorheen met je duim. Toetsenbord heb je nauwelijks nodig. Op Instagram, Facebook en Whatsapp groeit de populariteit van Stories snel. Eindelijk is nu dat ook het zakelijke platform LinkedIn om. Dus dit is voor bedrijven hét moment om ook te starten met LinkedIn Stories.

Wat leer je in de training Stories en vertical video?

Story-voorbeelden uit trainingen

– Welke Stories voor jouw bedrijf geschikt zijn;
– hoe je Stories maakt
– hoe je verticaal kan gaan vloggen
– met welke creatieve apps je beeld kan bewerken.
Uiteraard is er aandacht voor formaat, want verticaal vraagt een andere resolutie en ratio.

Wat zijn stories?

Stories zijn korte verticale foto’s of video’s die 24 uur blijven staan. Je maakt ze on-the road en plaatst daar visuals overheen: van locatie, tot polls en van gifjes tot filters met augmented reality. Omdat ze zo makkelijk op de mobiel te maken zijn, kunnen bedrijven ze simpel inzetten als micro-vlogs.

Waar gaan stories over?

Harmke’s experiment vanaf MoJoFest 2018

Bij Stories gaat het heel erg om het moment, erbij zijn en mee maken. Bijvoorbeeld over:
– wat er achter de schermen gebeurt (voor, tijdens, na je event)
– nu, op dit moment (het weer)
– actuele tips uit jouw vakgebied

Stories als real-life

Je neemt je kijker mee door je dag en maakt content over momenten die je ‘s avonds thuis vertelt, maar over een maand weer vergeten bent. Korte momenten dus die je in real-life ook zou vertellen aan vrienden, maar over een maand weer vergeten bent.

Waarom is authenticiteit zo belangrijk bij Stories?

Als het te hard waait…

Omdat we wel een beetje klaar zijn met de perfect gestylede tijdlijnen waar mensen zichzelf beter voor doen dan ze zijn. Niemand is perfect en gelukkig maar. Ook bij ons gaat het niet altijd goed: in een winderige omgeving bleek Harmke achteraf niet te verstaan. Tijd om de opname opnieuw te doen was er niet. Een week later volgde poging twee, met windkap-tip. Alleen, toen waaide het niet…

De groei van vertical Stories is verklaarbaar. Ze zijn bedacht op het meest innovatieve jongerenplatform van dit moment: Snapchat. Die lieten zich niet kopen door Facebook’s Marck Zuckerberg. Dus kopieerde Zuckerberg het Story-format naar zijn eigen Instagram, Facebook en Whatsapp. Met één groot verschil: hij maakt Stories toegankelijker voor het grote publiek. LinkedIn heeft lang gewacht met het inzetten van Stories, maar kan er niet langer omheen. Sinds mei 2020 heeft ook dit zakelijke platform Stories. Maar wat kun je met Stories en welke rol speelt de toenemende behoefte aan authentieke content daarin?

Stories voldoen aan behoefte authenticiteit

Bij Stories zit je meer in het moment van de dag en is er geen tijd voor gladde praatjes. Ben je niet echt of ‘menselijk genoeg’, dan swipen je volgers snel door. Dat geldt ook als je Stories maakt, want ze zijn:

  • Snel: je hebt je smartphone toch al verticaal vast, zet de Story-camera aan, plaatst er passende filters, visuals en emoji’s overheen en het ziet er al snel leuk informatief en ‘in-het-moment’ uit.  
  • Kort: berichten blijven maar 24 uur staan en zijn dus vooral geschikt voor achter-de-schermen-content die over een week niet meer interessant is, maar nu juist wel. Denk aan de opbouw van je evenement, een tip die je wilt delen van een nieuwe ontwikkeling in je vakgebied die je net binnen krijgt, of als je iets  bijzonders mee maakt. Korte momenten die je in real-life ook zou vertellen aan vrienden, maar over een maand weer vergeten bent.
  • Simpel: je hebt geen ingewikkelde montage nodig, het is chronologische lineaire storytelling: ieder moment van de dag kun je er iets achter aan toevoegen. De opnames hou je simpel. Zonder externe microfoon bijvoorbeeld, waardoor het geluid vaak wat minder is. Kan gebeuren. Visuals erbij en het verhaal vertelt zichzelf.

Meer lezen over het belang van authentieke verhalen in tijden van fake news? Klik hier.

Interesse in een dag(deel)-training Stories & Vertical Video? Neem contact met ons op!

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol