Vacature video en employer branding

Waarom trekt een vacature video meer kandidaten?

In deze krappe arbeidsmarkt is het steeds belangrijker dat je vacature opvalt. Employer branding is populair. Dus heb je al eens gedacht aan het inzetten van authentieke video in je arbeidsmarktcommunicatie? Als kandidaten weten wie je bent, gaan ze eerder solliciteren. Short video en vacature video’s zijn daarvoor dé oplossing.

Drie redenen waarom je met een vacature video wél opvalt:

 • van alle kandidaten klikt 96% door op een vacature mét video  
 • 60% van de sollicitanten kijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen  
 • Google plaatst je vacature hoger, omdat ze video 53 x beter kunnen indexeren

Kandidaten zoeken je eerst online op

En misschien nog wel een belangrijkere reden vacature video’s in te zetten in je arbeidsmarktcommunicatie: kandidaten zoeken je eerst online op en besluiten daarna of ze bij je gaan solliciteren. Ze willen zien wat de bedrijfscultuur is, ben je een goede werkgever? Oftewel, hoe sterk is je employer brand? Ze kijken op je social media en website om erachter te komen:

 • Is dit een interessant en inspirerend bedrijf om te werken?
 • Wie worden mijn collega’s, hoe zien ze eruit en hoe is de sfeer?
 • Welke bijdrage lever je hier aan de samenleving, waar staat het bedrijf voor?
Waarom is authentieke video belangrijk?

Formele communicatie voelt afstandelijk

Je externe corporate marketingcampagnes gericht op de consument of aandeelhouder, geeft een kandidaat geen reden te solliciteren. Informatie over de werksfeer binnen het bedrijf wel. Zelf gemaakte video is persoonlijk en voelt dichtbij. Mensen zijn allang gewend zo te communiceren. De jongere millennials en generatie Z kennen zelfs niet anders. Voor hen voelt formele communicatie afstandelijk.

Film zelf je video en verbeter je employer branding

Je employer brand kun je snel versterken met smartphone video van je medewerkers. Eén van de eerste voorbeelden is deze video van LinkedIn. Dit soort authentieke video’s laten de echte mensen zien. Dat is dé oplossing als je betrouwbaar en geloofwaardig goed werkgeverschap wil laten zien.

Ook kun je medewerkers zelf laten vertellen:

 • Waar ze trots, blij of enthousiast over zijn
 • Hoe ze zich onderscheiden van anderen
 • Welke maatschappelijke impact ze willen maken

Maak ambassadeurs van je medewerkers

Huur geen acteurs in, maar laat dus je eigen mensen zien! Medewerkers zijn als ambassadeurs een stuk geloofwaardiger. Ze zijn allang gewend alles zelf te filmen, maar zakelijk wordt dat nog nauwelijks gedaan. Hoe je dat professioneel én authentiek aanpakt kunnen wij je leren. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf een:

 • zakelijke vlog van een medewerker
 • sfeervideo met interviews van de werkvloer 
 • uitnodigende vacaturevideo

Hoe je dit zelf professioneel aanpakt is ons vak. Wij combineren zo’n 20 jaar televisie-ervaring met 10 jaar ervaring in het trainen van groepen. Wij leren je hoe je jezelf goed kan laten zien in video, op social media, website of in het nieuws. Wij werken samen met ambassades, universiteiten en ministeries. Ook in sectoren met grote personeelstekorten als de zorg en bouw is de vacature video in opkomst.

En ken je deze voordelen van een positief employer brand al?

Wist je trouwens dat een positieve employer branding en video in je arbeidsmarktcommunicatie meer voordelen bieden? Uit onderzoek blijkt dat: 

 • 67% lager salaris accepteert als bedrijf online positieve recensie heeft
 • bij sterke employer branding 50% betere kandidaten solliciteren 
 • 84% overweegt baan te verlaten voor een bedrijf met beter imago

Dus neem contact met ons op en wij helpen jouw mensen te starten met het maken van kwalitatief goede vacature video’s. Dat kan incompany met je eigen team of iemand komt eerst een keer mee doen met onze open trainingen.

Wij leren je video maken zoals dat bij je past. Authentiek, maar niet knullig, dat is ons streven!