Videotrends 2021

Videotrends 2021

“We leven in het videotijdperk!” Dat is nu de boodschap op elk marketingcongres en in alle communicatieblogs. Voor wie het gemist had, de videorevolutie is in 2020 ontploft en de beeldcultuur wordt ook in 2021 sterker en sterker. Welke ontwikkelingen op video gebied kunnen we verwachten? Wat zijn de videotrends?

Videotrend 1: Eigen vloggers

Authentiek, betrouwbaar en dichtbij. Die combinatie maakt dat vloggen steeds toegankelijker en populairder wordt. Door jezelf te filmen met je smartphone kun je al snel verhalen vertellen. De voorlopers waren al begonnen, maar door corona ging een grote groep overstag. In 2021 is het heel normaal dat je eigen mensen vloggen en daarmee ambassadeur zijn voor je organisatie. Lees hier meer over waarom vloggen zo’n trend is of wil je direct aan de slag met vlogtips.

Videotrend 2: Stories zijn mainstram

Inmiddels hebben alle social media-kanalen het verticale Story-platform ontdekt. Na Instagram, Facebook en Whatsapp, kun je ze nu ook maken op Linkedin en Twitter. Dit betekent dat de voorspelling van Sumaiya Omar in deze video is uitgekomen. Stories zijn snel, maak je ‘on the go’ en zijn zo authentiek dat ze de tijdlijnen hebben over genomen. Ze kunnen dus niet ontbreken in je videostrategie.

Videotrend 3: Short video

Short video’s die je maakt met TikTok en Reels zijn helemaal in: snel, makkelijk en creatief. TikTok is enorm populair onder Generatie Z en de Reels die je maakt in de Insta-app vergroten je bereik enorm onder Millennials. In deze video laten we zien hoe het werkt en wat je er mee kan als bedrijf.

Videotrend4- Livestream

Videotrend 4: Livestream en long video

Ja inderdaad, naast korte video’s worden ook langere video’s steeds populairder. Binnen de Insta-app kun je als kledingwinkel bijvoorbeeld heel mooi je aanbod laten zien in een livestream en deze daarna delen als langere video op IGTV. Zeker als je gesloten bent, kun je online toch coronaproof open zijn en in contact met je klanten. Check het insta-account van Joline Jolink voor inspiratie.

Videotrend 5: Augmented Reality

De techniek in de smartphones is vernieuwd. Voor 2021 betekent dit dat er steeds meer apps ontwikkeld zullen worden met Augmented Reality. Uiteraard zie je dat al langer in apps in social media, maar er zullen steeds meer toepassingen komen. In deze video een voorproefje van wat er nu al kan en dat wordt dus steeds meer!

De afgelopen jaren hebben we diverse trendblogs geschreven die inmiddels zijn uitgekomen. Zo schreef Harmke begin 2018 over opvallen met video, in 2019 over de trend dat je video authentiek moet zijn en Marije schreef een jaar geleden over het belang van vloggen tijdens crisis. Je gelooft het bijna niet, maar dat was pre-corona…

Wil meer lezen en je videokennis updaten?

Kom dan naar een training van ons, kan uiteraard ook online.

Vragen? Neem contact met ons op