Zakelijk Vloggen

Het is de grote videomarketing en content-trend van dit moment. Toch vragen veel mensen zich af: wat is zakelijk vloggen, hoe pak je het professioneler aan of hoe kun je het tijdens een crisis inzetten? Wij leren je in onze trainingen hoe je dat strategisch doet.

Zakelijk Vloggen Deventer

Waar gaat een zakelijk vlog over?

In een zakelijk vlog deel je vooral je expertise op jouw vakgebied die voor anderen van belang kan zijn, zoals:

 • kennis
 • tips
 • updates
 • laatste ontwikkelingen
Zakelijk Vloggen Amsterdam

Waarom juist nu zakelijk vloggen?

Dit is het moment waarop de zakelijke markt instapt. YouTube is geprofessionaliseerd en LinkedIn promoot native video volop. Allemaal dankzij de smartphone als multimediatool.

Video is dichtbij

Je kunt directer met je klanten communiceren. Mensen kunnen je zien en dat schept een band. Een zakelijk vlog is niet perfect, wel authentiek en informatief.

Vloggen tijdens crisis

De zelf gemaakte smartphone-video bleek een uitkomst tijdens de crisiscommunicatie rond de aanslag in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen maakte hier voor het eerst gebruik van om zo de inwoners van zijn stad te bereiken na de aanslag in zijn stad.

Crisiscommunicatie en smartphone-video

Wij hebben als enige trainingsbureau in Nederland kennis in huis over crisiscommunicatie én het maken van een goede smartphone-video. Wij weten hoe je filmt met smartphone en dit geschikt maakt voor uitzendkwaliteit, zodat nieuwsredacties het kunnen overnemen.

Harmke blogt voor Frankwatching

Op het grootste landelijke marketingplatform Frankwatching schreef Harmke Oudenampsen een blog over de groeiende populariteit van zakelijk vloggen en authentieke video. Klik op deze link om het artikel te lezen.

Hoe blijf je authentiek en kom je toch professioneel over. Een zakelijk vlog is altijd authentiek, maar nooit amateuristisch. Dat je niet perfect over komt, is juist een voordeel. Je bent namelijk geen presentator maar een deskundige. Wij leren jou hoe jij jezelf blijft, vakkundig informatie geeft en daarmee een betrouwbare uitstraling krijgt.

Meer over microfoons in deze video

5 tips zakelijk vloggen

 1. wees jezelf, niet te perfect graag
 2. deel vol zelfvertrouwen je kennis
 3. deel je verhaal op in 3 stukken
 4. kijk in de camera
 5. gebruik een externe microfoon
Resultaat voor en na oefenen

Beter leren zakelijk vloggen?

Tips zijn handig, maar er is maar één ding wat echt helpt: oefenen! Dat doen we dus ook uitgebreid in onze training Zakelijk Vloggen.

Zakelijk vloggen in Den Haag

Dit is een impressie van onze training in Den Haag in Nieuwspoort. Dé plek waar politici hun verhalen vertellen. Kan dus zomaar zijn dat je de premier je shot in loopt.

Dit is onze training met het meeste rendement! We geven de training Zakelijk Vloggen namelijk met z’n tweeën: presentatietrainer Marije Alma leert hoe je professioneel over komt op camera. Smartphone-video-expert Harmke Oudenampsen vertelt hoe je filmt en monteert. Dat onze klanten hier enthousiast over zijn lees je hier in de Google-recensies: https://bit.ly/2FLbYsU

De trainers

Marije en Harmke zijn allebei oud-NOS-journalisten. Ze hebben veel mensen geïnterviewd, kwamen zelf in beeld of verwerkten de beelden die tijdens een crisis binnen komen. Ze snappen dus heel goed hoe lastig en vooral spannend vloggen vaak is. Ook weten ze uit ervaring welke video’s nieuwsredacties nodig hebben bij een crisis.

Wat leer je in de cursus Zakelijk Vloggen?

 • welk verhaal wil je vertellen?
 • wat is het verschil tussen vlog en interview?
 • hoe breng je personen in beeld?
 • hoe maak je scenario en draaiboek?

Over presenteren leer je:

 • hoe je rustig en zelfverzekerd overkomt
 • hoe je in de camera kijkt
 • hoe je contact maakt met je kijkers
 • hoe je vloggen combineert met interviews
Resultaat vlog bij Randstad hoofdkantoor

Over filmen leer je:

 • hoe je statief en microfoon gebruikt
 • hoe je slim filmt zodat je
 • makkelijker kan monteren in een handige app
 • hoe je dit deelt met je publiek

Interesse?
Schrijf je hier in voor onze open training of neem contact met ons op voor een InCompany training.

MoJo-Vlog-Award gewonnen

Eind mei 2018 wonnen Marije en Harmke de tweede prijs bij de internationale MoJo-Vlog-Awards. Waarom? Omdat het opnemen van vlogs met je smartphone wereldwijd nog zeldzaam is. Klik hier voor het interview in De Stentor.

Interesse? Neem contact met ons op

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol