Zakelijk Vloggen

Zelf een vlog maken? Of wil je dat eigen medewerkers simpel leren zakelijk vloggen met hun smartphone? Je leert het in deze training! We leren mensen uit andere vakgebieden hoe ze makkelijk kunnen beginnen met zakelijk vloggen. Wij hebben hiervoor een basisformat ontwikkeld waarmee iedereen kan starten met vloggen.


Vloggen is dé trend in videocommunicatie bij zowel de overheid als het bedrijfsleven. Logisch, want we zitten midden in een videorevolutie en je klanten willen echte mensen zien. Het liefst je eigen medewerkers, want die zijn betrokken, deskundig en dus van nature authentiek. Door te starten met vloggen:

 • Ben je in beeld bij je klant
 • Verbetert je online zichtbaarheid
 • Groeit je geloofwaardigheid

Cursus zakelijk vloggen

De training Zakelijk Vloggen geeft het meeste rendement van al onze trainingen, omdat we die geven met een presentatie- én een videotrainer. Dat kan in:

 • Incompany bij jullie op kantoor of online met Zoom. Interesse? Neem contact met ons op!
 • Open trainingen in kleine groep, check de actuele trainingsdata
 • Elearning, dus thuis starten en je eigen tempo bepalen (binnenkort online)

Onze groepen zijn klein en omdat we met z’n tweeën zijn, kunnen we jullie optimaal begeleiden: presentatietrainer Marije Alma leert hoe je professioneel over komt op camera. Smartphone-video-expert Harmke Oudenampsen legt uit hoe je filmt en monteert.

Wat leer je in deze training?

In deze training staat leren presenteren op camera centraal, terwijl in de training Filmen met smartphone het maken van beeld meer centraal staat. We gaan in één dag stap voor stap het maakproces door.

 • Oefenen met presenteren op camera
 • Theorie beeldcompositie
 • Storytelling en scenario schrijven
 • Hoe gebruik je licht en microfoon?
 • Opnemen vlog
 • Filmen basisshots
 • Uitleg edit-apps
 • Editen onder begeleiding
 • Premiere van de vlogs

Leer in 1 dag je eigen zakelijke vlog maken

In deze training ga je dus in 1 dag stap voor stap leren hoe je zelf een vlog maakt. Wij hebben inmiddels zoveel ervaring met het geven van deze training dat we een succesformule hebben ontwikkeld met ons basisformat. We merken dat het hiermee vrijwel iedereen lukt aan het eind van de dag zelf een vlog te maken. We laten je simpel starten met het vertellen van je eigen verhaal. We sluiten de training dan ook altijd vrolijk af met de premiere van de video’s en… een groot applaus! Cursisten zijn vaak verbaasd over het eigen resultaat en wij zijn natuurlijk supertrots. En als je ons niet gelooft, check dan de Google-recensies Zakelijk in Beeld

We leren je vooral hoe je dus verhalen vindt en deze in een eenvoudige structuur giet, zodat het filmen en monteren daarna een stuk efficiënter gaat. Natuurlijk zit deze training vloggen voor beginners vol met tips om te starten met vloggen. En het maakt niet uit of je nou komt filmen met je iPhone, Samsung of een innovatieve Chinees.

De trainers

Marije en Harmke zijn allebei oud-NOS-journalisten. Ze zijn de enige vlogtrainers in Nederland die drie unieke expertises combineren: jarenlange ervaring in de nieuwsjournalistiek, het trainersvak en ze waren de eersten die in de zomer van 2017 zelf startten met het maken van zakelijke vlogs. Er werden heel wat pilots gemaakt voordat ze eindelijk durfden te publiceren. Ze snappen dus heel goed hoe lastig en vooral spannend vloggen vaak is. Maar … die vlogs trokken wel de aandacht!


Tarieven training Zakelijk Vloggen

Voor een dagdeel incompany-training is ons starttarief 1295 euro per trainer. Hoe meer je afneemt, hoe goedkoper het naar verhouding wordt. Voor een open training hangt het tarief af van de locatiekosten. In Deventer betaal je voor deze training met twee trainers per persoon 695 euro en in Amsterdam en Den Haag 795 euro.


Meer lezen?

Wil je weten waarom Zakelijk Vloggen zo populair is? Lees dan hier de


Zelf filmen onder begeleiding werkt het beste

Veel mensen filmen dus al zelf, maar in de praktijk werkt het toch het beste als je heel praktisch een dag training volgt bij Zakelijk in Beeld waarin je van begin tot eind leert hoe je de video maakt. Veel bedrijven bellen ons uiteindelijk toch om te vragen hoe ze de video minder saai, beter verstaanbaar en met sterker beeld kunnen maken. Je leert het snelst in de praktijk onder professionele begeleiding. Benieuwd wat je na een dag kan? Check dan de playlist van onze cursisten met video’s die ze tijdens de cursus maken.

Interesse? Neem contact met ons op